Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nevs köper in sig i Koenigsegg

Ägaren: ”Ska bli nummer ett i världen”

Elbilstillverkaren Nevs köper in sig i Koenigsegg för 1,5 miljarder kronor, uppger Affärsvärlden. ”Nu ska två små företag förändra världsmarknaden. Vi kommer att bli nummer ett i världen på elbilar och extremt fina sportbilar”, säger Nevs storägare Kai Johan Jiang till Affärsvärlden. En billigare Koenigsegg driven på el ska lanseras.

Svenska superbilstillverkaren Koenigsegg är en världssuccé och innehar hastighetsrekordet för serietillverkade bilar. Företaget säljer slut på allt man tillverkar, men verksamheten är ändå inte så stor. Men snart kan det bli ändring.

Nevs, som köpte upp Saabs konkursbo, investerar närmare 1,5 miljarder kronor i Koenigsegg och kommer att äga 65 procent i ett joint-venture-bolag. De andra 35 procenten ägs av Koenigsegg. De ska nu utveckla el- och hybridbilar tillsammans.

– År 2020 ska vi har produktion i både Ängelholm och Trollhättan. Vi ska tillverka tusentals Koenigsegg-bilar. De ska behålla Koenigseggs kvalitet, men kommer att vara billigare än i dag, säger Kai Johan Jiang till Affärsvärlden.

Nevs har i dag haft möte med statsminister Stefan Löfven och infrastrukturminister Stefan Löfven och informerat dem om affärerna.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com