Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mercedes AMG GT Black Series slog varvrekordet runt Nordschleife

Slog rekordet med 1,6 sekunder

Större
Stäng
  • Foto: Mercedes-Benz
    Foto: Mercedes-Benz
  • Foto: Mercedes-Benz

Mercedes AMG GT Black Series har slagit rekordet för snabbaste produktionsbilen runt den legendariska banan Nordschleife.

Bakom ratten satt GT3-föraren Maro Engel och han satte tiden 6:43,616 på den 20,6 kilometer långa banan. Tiden har resulterat i att Mercedes AMG GT Black Series placerar sig högst upp i listan över den snabbade produktionsbilen, som är helt omodifierade och standardiserade modellerna.

Mercedes AMG GT Black-serien har den kraftfullaste V8-motorn någonsin med 730 hästkrafter med avancerad aerodynamik och fjädring och förbättrade rekordet med 1,6 sekunder än det rekordet som Lamborghini Aventdaor satte i juli 2018.

Två tider har publicerats för varvet: 6:43,616 för 20.6 kilometer långa slingan som traditionellt används för varvrekordförsök men biltillverkarna har uppmuntrats att använda på en längre sträcka (20,832 kilometer) och där noterades 6:48,047. 

LÄS MER: Konceptet Mercedes-Benz EQC 4×4² – en bil av ytterligheter

För världsrekordförsöket användes inställningen ”race” vilket sträckte ut frontsplittern, samtidigt som de övre och nedre vingplanet på bakvingen justerades. Hjulupphängningen sänktes med fem millimeter fram och tre bak, samt en hel del andra ändringar gjordes på bilen, så att den var så förberedd som möjligt för varvet runt Nordslingan. 

Foto: Mercedes-Benz

– Det var en imponerande åktur. Med hastigheter i nästan 270 km/h i Kesselschen-delen av banan eller mer än 300 km/h på den långa Döttinger Höhe-rakan, är AMG GT Black Series betydligt snabbare än min GT3 racingbil. Att äntligen köra runt Nordschleife på 6.48,047 med en produktionsbil i dessa banförhållanden är verkligen fantastiskt, säger Maro Engel. 

LÄS MER: Laddhybriderna räddar Mercedes-Benz

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com