Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Maserati lovar annorlunda elbil

Chefen ger Tesla en ordentlig känga

Maserati kommer att presentera en elbil innan decenniet är slut. Den kommer inte att likna någonting annat, enligt Maseratis tekniska chef.

Roberto Fedeli är teknisk direktör hos italienska Maserati, ett märke som gjort sig känt för skönsjungande V8-motorer. Men i en intervju med amerikanska Car and Driver säger han att en elbil är att vänta från märket innan decenniet är slut.

Att Maserati, som ingår i Fiat Chrysler-koncernen, utvecklar en elbil är i sig ingen överraskning. Konkurrerande koncerner som BMW, Mercedes-Benz och Volkswagen har alla lanserat utvecklingsprogram för utsläppsfria produktfamiljer. Det är deras tankar om hur en elbil ska upplevas som skiljer sig från de andra. Och deras tankar om Tesla, den för närvarande kanske främsta konkurrenten i elbilssegmentet.

En utsläppsfri Maserati.

En utsläppsfri Maserati.

Till Car and Driver säger Roberto Fedeli att en eldriven Maseratimodell kommer att visas upp inom ett par år, med en produktionsstart tidigt 2020. Och det kommer att handla om en lågvolymsmodell, sannolikt en slank coupé.

– Vi kommer att komma till marknaden med någonting annorlunda. Väldigt annorlunda. En Teslakonkurrent är förmodligen inte en bra idé, säger Fedeli till tidningen.

Fedeli, som kommer från BMW, nämner konstruktionskvalitet, kördynamik och Maseratis vilja att gå sin egen väg som anledningar att inte snegla på Tesla. Han avslutar med en ordentlig känga åt amerikanerna:

– Jag anser inte att Tesla är den bästa produkten på marknaden. Genomförandet och kvaliteten på produkterna är i nivå med de tyska tillverkarna på sjuttiotalet. Deras lösningar är inte de bästa.

Foto: Maserati, Guilain Grenier
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com