Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lista: Här är rymligaste kombi-bilarna

Har familjen vuxit ur den gamla Fiat Unon och tankarna på kombi har slagit rot

Har familjen vuxit ur den gamla Fiat Unon och tankarna på kombi har slagit rot – kolla hit. Vi har lusläst tillverkarnas information och plockat fram de fem rymligaste alternativen med kombikaross.

Suvar och minibussar må ibland ha större lastutrymme än en kombi. Men många gånger innebär det antingen att priset springer iväg – eller att de just är lite väl stora. Därför är kombibilar ett vettigt alternativ – vilket avspeglas i att svenska garageuppfarter kryllar av kombis. Det är helt enkelt Rejält mycket rymligare än en sedan, men ändå inte otymplig som en traktor.

Så vad ska man satsa på om man vill ha en bil där man får plats med både badbollar och hockeyutrustningar? Ja en sak är säkert – när det kommer till lastutrymme så ligger inte svensk-favoriten Volvo V70 i närheten av toppen. Nej, med sina 575 liter bakom baksätet så är det mer än 100 liter upp till ”rymlighets-vinnaren”.

Men att Volvon är så ”trång” är inte det enda som är ögonbrynshöjande. En annan uppseendeväckande sak är att kombiversionen av Golf, Sportscombi, faktiskt har ett bagageutrymme som övertrumfar storebror Passat Variant. Förvisso bara med två ynka liter – men ändå.

Så vilken kombi är rymligast? I topp återfinns Mercedes E-klass och den har mest utrymme bak. Med baksätena i uppe kan man peta in 695 liter och fäller man ner sätena – då mäktar Mercas storkombi med hela 1 950 liter. Inte nog med att det är klassledande – ingen av konkurrenterna är i närheten av samma volym.

Flitigast på listan är Volkswagen-koncernen. Skoda har två- (Superb- och Octavia Combi) och VW har en (Golf Sportscombi) placering på topp fem. Skoda Superb är den som efter Mercedes är rymligast och tre på listan är Hondas Civic Tourer.

Lista topp fem rymligaste kombibilarn
(bakom baksätet/fällda baksäten)

1. Mercedes-Benz E-klass Kombi – 695 liter / 1 950 liter
2. Skoda Superb Combi – 633 liter / 1 865 liter
3. Honda Civic Tourer – 624 liter /1 688 liter
4. Skoda Octavia Combi – 610 liter / 1 740 liter
5. Golf Sportscombi – 605 liter /1 620 liter

/ redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com