Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lista: årets 10 mest lästa artiklar

Detta har ni klickat på under 2016

Nyheterna har duggat tätt under 2016, särskilt i samband med de stora bilsalongerna. Men det var inte årets stora klickbomber.

Året lider mot sitt slut och det är dags att stänga böckerna. Vi har grävt ner oss i klickstatistiken och tagit reda på vilka nyheter som har varit mest lästa under 2016. Det visar sig att ni är mest intresserade av Volvo och av knappt kommenterade filmklipp.

10. Porsche planerar Panamera kombi
Att ickenyheten att Porsche kanske kommer att göra en kombiversion av Panamera tar sig in på topp tio handlar bara om den fåniga skissen som vi illustrerade artikeln med – där en stackars Porsche Panamera begåvades med en bakdel från en Volvo 240 Turbo av tidig åttiotalsmodell. Inte alla förstod ironin, så vi passar på att tydliggöra att skissen är ett skämt. Så.

9. Vad ser en Formel 1-förare
Det svenska teknikföretaget Tobiii visade vad som skiljer en Formel 1-förare från oss vanliga, dödliga vardagspendlare. Svaret är reaktionsförmåga. Nico Hülkenberg behöver inte lika lång tid som du för att titta i backspegeln. Det beror så klart på att racerförares hjärnor är så små att nervbanorna är korta.

8. Volvo S90 och V90 får extra skjuts av Polestar
Volvo erbjöd chiptrimning av motor och övrig mjukvara i deras bilar och det tog tydligen internet med storm. Fem hästkrafter i D5, det är väl närmast att betrakta som en storm i ett vattenglas.

7. Sex kronor dyrare bensin kan bli verklighet
Regeringen hade givit Miljömålsberedningen i uppdrag att ta reda på vad de skulle behöva göra för att minska koldioxidutsläppen med 70 procent till 2030. I sitt 748 sidor långa betänkande svarade Miljörådsberedningen att koldioxidskatterna på bensin och diesel skulle chockhöjas.

6. Bilmärket som har Sveriges nöjdaste kunder
Av 25 bilmärken placerade sig Lexus i topp, som det bilmärke svenska konsumenter är mest nöjda med. På Lexus följde Subaru och Volvo, men ingen skrev vilka som var sämst. Det ska vi avslöja nu. Sist kom Seat, följt av Fiat och Suzuki.

5. Kenny Bräck krossar rekord på Goodwood
Värmlandssonen Kenny Bräck vet hur man vrider på en ratt. På Goodwood Festival of Speed satte han nytt rekord i somras då den McLaren P1 han körde viftade upp snabbare för backen hemma hos Lord March snabbare än någon annan, någonsin.

4. Se Bugatti Vision Gran Turismo misslyckas vid lastning
Men snälla nån, varför klickade ni på den? Någon har stått med en mobilkamera och filmat när någon stackare ska försöka få upp en ovärderlig bil på en släpvagn, något som visar sig vara svårt. Var det så kul att titta på?

3. Volvo S90 Excellence är kinesisk långlyx
Kineserna drog lite i karossen tills den var tolv centimeter längre. Sedan kastade de ut passagerarsätet, så att de i baksätet får bättre plats. Många hade synpunkter på hur kineser hanterar kvalitet, men tro mig, snart åker vi alla omkring i Kinatillverkade bilar. Alla.

2. Glöm Ken Block – här är Gympkhana
Driftingfilmerna i Ken Blocks regi är alltid populära, men när någon gör en hyfsat välgjort spoof, då strömmar tittarna tydligen till. Visste ni förresten varifrån ordet gymkhana härstammar? Det visste i alla fall inte jag förrän jag läste min egen artikel.

1. Galen uppfinning – framtidens fickparkering
Tokiga uppfinnare har försökt revolutionera bilindustrin förr, men kanske har ingen varit så galen som William Liddiard. Jag kan titta på filmen otaliga gånger utan att riktigt begripa hur det fungerar. Men det ser ju ball ut. Funkar säkert jättebra på motorvägen också. Säkert. Nåväl, här är förklaringen:

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com