Redaktionen tipsar

Lego slutar tillverka super-Porschen

Här rullar sista bilen av bandet

Vill du köpa en Porsche 911 GT3 RS i Lego som julklapp är det bäst att du skyndar dig. Lego och Porsche uppger nu att sista plastmodellen i skala 1:8 rullat av bandet.  Men lovar att ersättaren ska bli något alldeles extra.

Har du lite drygt 2000 kronor över kan du få en Porsche 911 GT3 RS – ja, i Lego alltså.

Men snart är det för sent, för i veckan meddelade Lego och Porsche i ett lite skämtsamt pressutskick att den sista LEGO Technic 911 GT3 RS rullat av bandet i Zuffenhausen, som om det var en riktig Porsche.

– Lego Technic låter fans av ikoniska sportbilar som Porsche 911 GT3 RS bygga bilen på riktigt. Och vad passar bättre än att låta finalversionen av fansens favorit rulla av bilens spirituella hem i Stuttgart, säger Lego Technics brand manager Nicola Mellor.

Du hittar bilen både i välsorterade svenska leksaksaffärer och i Legos onlineshop. Men någon billig julklapp är det inte, räkna med en bra bit över 2000 kr för plastbitarna.

Modellen är i skala 1:8 och innehåller 2 704 legobitar, riktigt fjädring fungerande växellåda och inte minst en öppningsbar motorhuv med boxersexa med kolvar som rör sig.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com