Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lamborghinis nya galna terrängbil

Tar dig ut i spenaten med 640 hk

En supersportbil för krävande terräng. Här är Lamborghinis nya koncept Huracán Sterrato. Tack vare en V10 på 640 hk kommer du genom skogen i rekordfart.

Suv:en Lamborghini Urus har blivit Lamborghinis största försäljningssuccé genom tiderna. Framgången har inspirerat sportbilstillverkaren att ta fram ett nytt terrängkoncept. Huraácan Sterrato är en superbil för terrängen baserad på sportbilen Hurácan EVO med V10 motor på 640 hk.

HITTA DIN NYA DRÖMBIL HÄR

Terrängbilen har fyrhjulsdrift, fyrhjulsstyrning och modifierade hjulupphängningar. Kalibrerad för terrängkörning med extra mycket vridmoment ska bilen dessutom ha ytterligare stabilisering när den överstyr.

 Sterrato är skapad för krävande miljöer. Utseendet ska återspegla Sterratos terrängförmåga, men ändå andas sportbil. Markfrigången har ökats med nästan fem centimeter.

Och det är inte precis lågprofildäck som Lambo har skott bilen med, här snackar vi ballongdäck.

Sterrato är utrustad med förstärkningar och karossskydd, en bakre skidplate fungerar som diffusor. Aluminiumförstärkningar är integrerade i bottenplattan och täckta med aluminium. Belysningen består av vattensäkert LED-ljuspaket med en takmonterad LED-lampa och LED-strålkastare.

 En specialdesignad interiör med en ny titanbur och fyrpunktsbälten säkerställer att du sitter säkert i skogen och på terrängbanan.

Kommer den att bli verklighet? Ja, kanske.

-Huracán Sterrato illustrerar Lamborghinis engagemang för att sätta trender: en supersportbil med terrängkompetens, säger Maurizio Reggiani, CTO för Automobili Lamborghini.

Kanske får vi se Lamborghini i rallyskogen precis som på 1970-talet, när märket släppte specialmodellerna Jaroma Rally och Urraco Rally.

HITTA DIN NYA DRÖMBIL – SÖK HÄR

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com