Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Lamborghini Centenario Roadster en öppen affär

Ett virrvarr av vinklar för 20 miljoner

Lamborghini sågar taket av specialmodellen Centenario och prånglar ut 20 exemplar för 20 miljoner kronor styck. Sugen? Sorry, alla är redan sålda.

Centenario, hundraårsjubileet, firar Ferruccio Lamborghinis hundraårsdag. Traktorkungen av Sant’Agata Bolognese satte sprätt på sin förmögenhet visade upp sin första egna bil 1963, Lamborghini 350 GTV. Resten är historia.

Redan i våras visades Lamborghini Centenario upp, då som coupémodell med tak. Nu visar märket upp samma modell i luftigare utförande. Centenario Roadster har samma teknik under kolfiberskalet som coupémodellen. Lamborghini har jobbat med luftflödet för att skapa en så blåsfri miljö som möjligt i cockpit.

Prislappen är satt till 2 miljoner euro, motsvarande ca 19 miljoner kronor. Då tillkommer också skatt, så priset i butik lär vara en bra bit över 20 miljoner kronor. Men det är av akademiskt intresse, eftersom samtliga bilar redan är sålda.

Oavsett det så ser Centenario Roadster skvatt galen ut, som nedstigen rakt ur en av Hollywoods framtidsfantasier. Precis som det ska, alltså.

Foto: Lamborghini
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com