Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lamborghini bantar SUV:en 600 kg

Behåller 650 hästar – men får otroliga prestanda

Tycker du att nya super-SUV:en från Lamborghini är för tung och civiliserad? Nu kommer en lättad raingversion kallad Urus ST-X. Bilen har bantat bort nästan 600 kg.

Lamborghini presenterade i helgen ett av de läckraste konceptet vi sett på några veckor. Nya SUV:en Urus ska komma i en specialversion för en ny typ av racingtävlingar som körs både på vägar och offroad med start 2020 i både Europa och Mellanöstern.

Tillverkaren har inte släppt alla detaljer om bilen, men crossovern har bland annat lättats med kolfiberhuvar, lättare fälgar och racingutblås. Eftersom den ska klara tävlingar på bana så har den också bur, brandsläckningssystem och racingtank.

Gissningvis är en hel del av all utrustning och lulllull utkastad ur bilen då den uppges vara bantad med hela 25 procent av vikten.

Racingvarianten väger in på 1649 kg, vilket kommer ge hisnande prestanda, även om den behåller standardmotorn på ”bara” 650 hästkrafter. Redan den tunga standarbilen på 2200 kg har ju skapliga prestanda och gör 0-100 på 3,6 sekunder och toppar över 300 km/h.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com