Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Läkaren parkerade bilen i 40 år - blev värd 10 miljoner

Läkaren parkerade sin bil på en hemlig plats –  i 40 år.
Nu har mannens släktingar återfunnit mannens Mercedes 300 SL Roadster som bara gått 2400 mil.
Tack vare bilen får de ärva 10 miljoner kronor.

Vissa bilmodeller triggar samlarna att gömma undan dem som en nedgrävd skatt. Uppenbarligen har ikoniska sportbilen Mercedes 300 SL något som får sanna bilentusiaster att förstå att bilen kommer att öka i värde.

Modellen, som finns både som måsvingecoupé och roadster, väcker ständigt nya rubriker då gömda exemplar hittas runt om i världen. Uppenbarligen finns det något med den tidlösa och klassiska bilmodellen som gör att ägarna gömmer undan bilen till eftervärlden. Och för de flesta har den undangömda bilen haft en värdestegring som vida slår börsen, då även en risig 300 SL kostar närmare 10 miljoner kronor.

För nu har det hänt igen – en sällsynt M Mercedes-Benz 300 SL Roadster från 1960 har återfunnits efter att ha varit hemligt parkerad i 40 år. Mannen slutade köra bil redan 1980 och parkerade bilen med bara 2400 mil på mätaren. När mannen nyligen avled hittade släktingarna bilen som inte blivit rörd på alla år. Dessutom var den målad i den sällsynta kulären Blaugrau, vilket gör en ännu mer värdefull. Nu är bilen till salut via en återförsäljare i New York. Priset är cirka tio miljoner kronor.

Förutom Mercedesen ägde den tyskfödde läkaren även flera Porschar och en Ferrari 330 GT, men ingen av de bilarna är tillnärmelsevis lika värdefull som Mercedesen.

Den klassiska Mercedes-Benz 300 SL-modellen har endast producerats i 3258 exemplar (1400 måsvinge-coupéer och 1858 Roadsters), men de här bilarna torde inte vara de sista som återfinns i lador, garage och sommarstugor runt om i världen.

I Sverige finns i dag ett drygt 20-tal Mercedes 300 SL kvar i registret – men kanske finns ytterligare hemliga bilar kvar att upptäcka.

Men rekordet innehas av den framlidne svenske tandläkaren Gunnar Giermark. Den 31 maj 1963 köpte han en splitterny Mercedes-Benz 300 SL Roadster av Philipsons Automobil AB i Stockholm. Med bilen följde en svart hardtop i en trälåda. Den 9 juli 1963 gör Philipson en inkörningsservice då bilen gått 57 mil. I november 1972 besiktigas bilen för sista gången, då har den gått 100 mil. Sedan ställs den av och göms undan i tandläkarens sommarboende utanför Stockholm. För två år sedan såldes bilen för 34,5 miljoner kronor.

sebbru
sebastian.brundin@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com