Mest visade

Lada 4x4 kommer i kamouflagekläder

Inte längre förbehållet jubileumsversionen.

Nu är det inte bara jubileumsmodellen av Lada 4×4 som går att få i kamouflagefärg. Kulören kommer som tillbehör på vanliga 4×4.

Jodå, den fyrhjulsdrivna lilla terrängbilen Lada Niva, eller Lada 4×4 som den heter nuförtiden, lever än och när den fyllde 40 i fjol kunde vi rapportera att Lada tagit fram en jubileumsmodell som kunde beställas i kamouflagelack. Tyvärr var serien begränsad, så kamouflagetörstande spekulanter blev utan.


Läs mer: Lada Niva fyller 40 år


Nu nås vi av nyheten att Lada åtgärdat det lilla problemet. Från och med nu är kamouflagekulör ett tillgängligt tillval för köpare av Lada 4×4 Luxe, alltså det mer exklusiva utförandet av modellen.

Karosserna som ska få kamouflagefärg lackas först svarta, innan man lägger på grönt i olika lager för att uppnå rätt effekt. Om bilen beställs med aluminiumfälgar kommer de att få en mörk beläggning som matchar karossen.

Att få sin Lada i tre nyanser av grönt ska kosta 29.000 rubel eller motsvarande ungefär 4.000 kronor. I Ryssland, alltså. Vad tillvalet kommer att kosta svenska kunder är inte klarlagt för närvarande. Men det går alltjämt att köpa en alldeles ny Lada Niva för sisådär 130.000 kronor.

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com
Åk med till toppen
Ansvarig utgivare: Jan Prokopec
Till Bytbil.com