Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lada 4x4 kommer i kamouflagekläder

Inte längre förbehållet jubileumsversionen.

Nu är det inte bara jubileumsmodellen av Lada 4×4 som går att få i kamouflagefärg. Kulören kommer som tillbehör på vanliga 4×4.

Jodå, den fyrhjulsdrivna lilla terrängbilen Lada Niva, eller Lada 4×4 som den heter nuförtiden, lever än och när den fyllde 40 i fjol kunde vi rapportera att Lada tagit fram en jubileumsmodell som kunde beställas i kamouflagelack. Tyvärr var serien begränsad, så kamouflagetörstande spekulanter blev utan.


Läs mer: Lada Niva fyller 40 år


Nu nås vi av nyheten att Lada åtgärdat det lilla problemet. Från och med nu är kamouflagekulör ett tillgängligt tillval för köpare av Lada 4×4 Luxe, alltså det mer exklusiva utförandet av modellen.

Karosserna som ska få kamouflagefärg lackas först svarta, innan man lägger på grönt i olika lager för att uppnå rätt effekt. Om bilen beställs med aluminiumfälgar kommer de att få en mörk beläggning som matchar karossen.

Att få sin Lada i tre nyanser av grönt ska kosta 29.000 rubel eller motsvarande ungefär 4.000 kronor. I Ryssland, alltså. Vad tillvalet kommer att kosta svenska kunder är inte klarlagt för närvarande. Men det går alltjämt att köpa en alldeles ny Lada Niva för sisådär 130.000 kronor.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com