Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Läcka: Första bilderna på nya Opel Corsa

Rejält lyft för Opels småbil - kommer även som elbil

Lanseringsbilderna på nya Opel Corsa läckte ut på nätet av misstag. När den franska tidningen tog bort dem hade de redan spridits. Bilderna avslöjar en fräck liten småbil som delar teknik med Peugeot 208.

Opel Corsa är en av världens populäraste småbilar genom tiderna, även om Opel på senare år tappat mark till konkurrenterna. Den nya modellen avslöjar en rejäl designutveckling, och kanske kan bilen locka nya kunder tillbaka till Opel.

Bilen som läckt ut tycks vara elbilen Corsa-e, som delar teknik med Peugeot 208, precis som bensinvarianterna. I mars 2017 köpte PSA-gruppen upp Opel, så det har onekligen gått snabbt att ta fram en Corsa på PSA-plattformen CMP.

Tack vare det kan bilen släppas som elbil, men även fossilvarianterna blir modernare och lättare. Bilen har tappat 108 kg om vi gör matematiken från Peugeot 208.

Enligt bilderna blir bilen slankare än sin föregångare, men också bredare. Det ger ett mer dynamiskt utseende tillsammans med modernare LED-strålkastare.

Bilens tak och c-stolpe följer den senaste designtrenden med flytande tak och olika färger på tak och kaross som bland annat Volvo har anammat i XC40-modellen. Baktill får Corsa liknande LED-lyktor som Insignia.

Interiören har blivit minst ett decennium nyare jämfört med gamla Corsa som var rejält föråldrad. Självklart får bilen både digitalt instrumentkluster och en stor skärm. Den som tillverkare som släpper en bil nu utan det finns inte.

Vi vet inte mycket om motoralternativen ännu, men sannolikt blir det snarlikt det som Peugeot erbjuder i 208. Det innebär att elbilen får 136 hästkrafter och en räckvidd på 34 mil. Den vanligaste bensinaren blir nog trepipen på 110 hästkrafter.

Den officiella premiären sker inte förrän på Frankfurt-mässan i höst, så Opel är nog inte glada över bildläckan.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com