Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Koenigseggs oväntade bilval - kolla vad han kör

Återfann sin ungdoms första sportbil

Han är grundare och högste chef för svenska superbilstillverkaren Koenigsegg, men själv kör Christian von Koenigsegg inte någon av sina superbilar. Företaget har sålt varenda bil de tillverkat.  Familjen kör bland annat en Tesla Model S och en Volvo XC90, avslöjar Road and Track. Och nyligen återförenades paret Koenigsegg med sin första bil – en Mazda MX-5 Miata.

När det kommer till bilar har efterfrågan på Koenigseggs bilar varit så stark att Christian inte kunnat behålla en enda bil. I stället kör han själv en Tesla Model S P85 D och får snart en Model 3, enligt ROT.

Hans hustru Halldora von Koenigsegg kör en Volvo XC90 till vardags och ibland en Porsche 911 Targa.

För åtta månader återfann Christian von Koenigsegg sin Mazda MX-5 som han sålde för länge sedan, tack vare en anställd. Miatan var paret Koenigseggs första bil och verkligen ett kärt återseende.

– Min första MX-5 har varit tillbaka i mina händer i åtta månader. Vår transportchef åkte till en bilutställning på Öland och där fanns en person som berättade att den svarta Miatan på utställningen varit Christian von Koenigseggs bil. Så han ringde upp mig och jag pratade med ägaren och överbetalade lite för att få köpa bilen. Nu kan jag njuta av den på varma sommardagar. Den är i fantastiskt skick och så rolig att köra som jag kommer ihåg den!

Enligt Koenigsegg har Miatan en lärdom till alla som håller på med superbilar: Den är ett bra exempel på en bil nästan utan kraft som ändå är rolig att köra. Alla superbilstillverkare borde prioritera att bilen är rolig och spännande att köra, även om det överskuggas av all effekt!

Tidigare har Christian von Koenigsegg berättat hur han inspirerats av sin första Miata för att speca Regera-modellen av Koenigsegg. Bilen fick guldfälgar och brun inredning som påminde om Koenigseggs första Miata.

Tidigare ägaren till Mazda MX-5:an fick sitt livs åktur när han sålde bilen till Koenigsegg. Både han och hans flickvän fick provåka superbilen!

-En av mitt livs bästa dagar, skriver han på Youtube.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com