Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Klart: Så långt kommer Toyotas nya elbil

Erbjuds med en framhjuls- och en fyrhjulsdriven version

Större
Stäng
  • Nu har Toyota avslöjad räckvidden för nya modellen bZ4x. Foto: Toyota
    Nu har Toyota avslöjad räckvidden för nya modellen bZ4x. Foto: Toyota
  • Nu har Toyota avslöjad räckvidden för nya modellen bZ4x. Foto: Toyota

För ett par månader sedan visade Toyota upp bZ4x. Nu har de avslöjat räckvidden för både den framhjulsdrivna och fyrhjulsdrivna versionen.

Under hösten lanserade den japanska biltillverkaren Toyota sin första renodlade elbil i form av bZ4x. De lanserade även modellserien bZ (beyond Zero), en modellserie med batterielektriska bilar. Till 2030 kommer Toyota-koncernen erbjuda 30 nya elbilsmodeller och siktar på att årligen sälja 3,5 miljoner elbilar.

Modellen baseras på en ny plattform, eTNGA, och delar plattform samt teknik med Subaru Solltera. Enligt Toyota själva ska fordonet vara bekvämt och rymligt, med flera utmärkande SUV-egenskaper, samt ha ett helt nytt fyrhjulsdriftsystem. Bilen har två separata elmotorer på 80 kWh, en på fram- och en på bakaxeln.

Lika lång räckvidd som Volkswagen ID.4

Nu har de officiella räckviddssiffrorna släppts. På en enda laddning kommer den framhjulsdrivna versionen av bZ4X ha en räckvidd på 51,1 mil, enligt WLTP (nästan som en Volkswagen ID.4, där räckvidden är 51,6 mil) och ha en förbrukning på 14,5 kWh/100 km. Den fyrhjulsdrivna versionen har i sin tur en räckvidd på 46,6 mil enligt WLTP, samt har en förbrukning på 16,0 kWh/100 km.

Modellen lanseras i Sverige senare i år.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com