Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Säljstart för Audi Q7 laddhybrid

Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro med ett års fri el

Bilen blir den första laddhybriden som kombinerar sexcylindrig TDI-motor och fyrhjulsdrift. Och kanske den första som också erbjuder fri el i ett år?

Audi Q7 e-tron quattro klassas in som supermiljöbil och får därmed ett nedsatt förmånsvärde enligt det svenska regelverket. Försäljningen av nya Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro startar den första veckan i mars

Ett kraftfullt batteri på 17.3 kWh gör att Audin kan köras upp till 56 kilometer på eldrift. Det gör att en stor del av en daglig arbetspendling kan ske utsläppsfritt beroende på hur långt du har till jobbet. Batteriet och TDI-motorn ger en sammanlagd räckvidd på upp till 1400 km för längre resor. Elmotorn utvecklar 94 kW och 350 Nm i maximalt vridmoment.

Det är möjligt att snabbladda Q7 e-tron på mindre än 2,5 timmar i ett industriuttag (7,2 kW). För ett vanligt hushållsuttag tar det en arbetsdag, cirka åtta timmar alltså. I standardutrustningen ingår en universell laddningskabel med adapter för antingen 16 A industriuttag eller hushållsuttag. Ett särskilt laddningsskåp för montering utomhus eller i garaget finns som tillval.

Ett samarbete med vindkraftsbolaget OX2 gör att Audi kan erbjuda ett års fri och förnybar el till köpare av Audi Q7 e-tron quattro. Den miljömärkta elen produceras i ett vindkraftverk på Fallåsberget utanför Prins Daniels trakter i Ockelbo.

Försäljningen av nya Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro startar den första veckan i mars och det rekommenderade cirka-priset är 825 000 kronor, då ingår också en utökad standardutrustning . Sedan tidigare erbjuds tre olika motoralternativ i Sverige med 3.0 TDI på 272 hk, 3.0 TDI ultra på 218 hk och bensinmotorn 3.0 TFSI på 333 hk.

Foto: Audi
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com