Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kias storsatsning: Ska lansera sju elbilar på sju år

Vill bli världsledande på elbilsmarknaden - avslöjar planerna

Fram till 2027 ska sju nya elbilar i olika segment lanseras av Kia.
Den första, med internbeteckningen CV, ska lanseras under nästa år.
– Genom att fokusera vår verksamhet på elektrifiering siktar vi på att elbilar ska stå för 25 procent av vår totala globala försäljning till 2029, säger Ho Sung Song, VD och koncernchef på Kia Motors.

Mer än 100 000 elbilar har sålts av Kia sedan den första massproducerade modellen Kia Ray EV introducerades 2011.

Tidigare i år presenterades en strategi som kallas ”Plan S” av tillverkaren. Enligt den planeras elva nya elbilar fram till 2025. Ambitionen är att elbilar då ska stå för en femtedel av märkets totala försäljning i Europa, Sydkorea och Nordamerika.

Nu visar Kia upp en första teaserbild på vad som komma skall. Den visar sju dedikerade elbilar som ska lanseras fram till år 2027. Under nästa år ska den första av dessa, som går under kodbeteckningen CV, lanseras. Kia säger att det också blir en ny designinriktning som ska symbolisera övergången till ett elbilsmärke.

Det blir av bilden att döma flera suvar, vilka har ökat markant i popularitet de senaste åren. Men det anas även andra karossformer.

Ho Sung Song, VD och koncernchef på Kia Motors.

Kia väljer själva att inte gå in i detalj om vilka typer av elbilar som närmast ska nå marknaden. Enligt pressmaterialet ska de anpassas för olika behov, med bilar optimerade för lång räckvidd, stadskörning och prestandamodeller. Detta ska göras tack vare den nya tekniska plattformen E-GMP (Electric-Global Modular Platform).

Samtidigt som nya modeller är på gång undersöker Kia även andra affärsmöjligheter kopplade till omställningen. Det handlar då om olika prenumerationstjänster samt leasing och hyra av batterier.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com