Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kia förnyar minstingen Picanto

Blir mer lik sina mer muskulösa storasyskon

Kia genomgår en förändring av sitt formspråk. Nu presenterar Kia sin minsta modell med en större attityd.

Egentligen har vi ingen information alls om vad den tredje generationen Picanto kommer att erbjuda. Fortfarande handlar det om en liten bil som passar bäst i stan, men med den skillnaden att den i sin tredje generation kommer att se ut mer som de större Kiamodellerna.

Vi har tidigare rapporterat om att Kia Rio genomgått samma transformation, med en tydligare markerad skäggstubbshaka och skarpare skärningar i karossvecken. Allt för att se lite mer exklusiv ut – och visst, det har Kia lyckats med. Nu för tiden är de flesta Kiamodeller påfallande snygga bilar. Men det hjälper oss egentligen inte, för vi vet inte mer för det.

Så vi kan passa på att i stället berätta att Kia Picanto är en storsäljare i stora delar av världen och att den heter olika saker på olika marknader. Hemma i Sydkorea kallas den Kia Morning, i Vietnam heter den Kia New Morning och i Malaysia heter den Naza Suria.

I Polen har Kia Picanto till och med en egen racingserie, kallad Kia Lotos Race. Förmodligen är det vrålkul, att pressa småbilar runt en bana i konkurrens med likasinnade.

– Men flytta på dig då, jag ska förbi.

– Men flytta på dig då, jag ska förbi.

Vi kommer att få veta mer om den nya generationen Kia Picanto i början av 2017.

Foto: Kia, Kia Lotos Race

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com