Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kia e-Niro är Miljöbästa bil 2019

Prisad av Daniel Helldén: ”Fantastiskt hedrande”

Här är elbilen som korats till Miljöbästa Bil 2019 för privatbilister. För företag tog Tesla Model 3 samma titel.
– Det är fantastiskt roligt och hedrande att ta emot denna utmärkelse av Gröna Bilister, säger David Lilja, PR- och kommunikationschef på Kia Motors Sweden.

Gröna Bilister har röstat fram Kia e-Niro till Miljöbästa Bil 2019 för privatbilister och det näst bästa valet för företag. 45 bilmodeller var nominerade till utmärkelsen Miljöbästa Bil 2019. Bilarna ska vara bra val för den miljömedvetne bilköparen; energieffektiva och säkra.

Kia e-Niro har så lång räckvidd och så snabb laddning att nästan ingen kan avvisa eldrift längre, så rimlig prislapp att den snabbt blir lönsam jämfört med motsvarande förbränningsmotorversioner, så goda garantier att även den oroligaste bör bli lugnad, så goda prestanda att ingen kan behöva mer och så goda utrymmen att den räcker och blir över även för den aktiva familjen. Därför är Kia e-Niro Miljöbästa Bil 2019 för privatpersoner, säger Gröna bilister i sin motivering

I företagsklassen vann Tesla Model 3 som utsågs till bästa valet för företag. Kia e-Niro knep andraplatsen före gasbilen Skoda Octavia. Priserna delades ut av Gröna Bilisters ordförande Johanna Grant och Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén.

– Det är fantastiskt roligt och hedrande att ta emot denna utmärkelse av Gröna Bilister, säger David Lilja, PR- och kommunikationschef på Kia Motors Sweden. Kia e-Niro har tillsammans med versionerna Kia Niro Plug-In Hybrid och Kia Niro Hybrid blivit några av våra mest populära modeller och har bidragit till att Kia säljer flest klimatbonusbilar i Sverige.

Juryn består av sex av Sveriges främsta experter på bilars miljöegenskaper, säkerhet och tillförlitlighet. Juryn delade ut poäng till sina favoriter i två tävlingsklasser: Bästa valet för privatbilisten med normal ekonomi, samt Bästa valet för företaget.

– Segrarna till Tesla Model 3 och Kia e-Niro är mycket välförtjänta, säger Gröna Bilisters ordförande Johanna Grant. Båda modellerna är nya sedan förra årets upplaga av Miljöbästa Bil, och de tar sig direkt upp till toppen.

Topp 3 i Miljöbästa Bil 2019

Privat

1) Kia e-Niro (el) 24 poäng

2) Renault Zoe (el) 20 poäng

3) Hyundai KONA electric (el) 18 poäng

3) Nissan Leaf (el) 18 poäng

Företag

1) Tesla Model 3 (el) 33 poäng

2) Kia e-Niro (el) 15 poäng

3) Skoda Octavia G-TEC (fordonsgas) 14 poäng

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com