Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Honda WR-V en småbil med attityd

Men bara för Sydamerika

Honda har släppt den första bilden på mini-suven WR-V som ska presenteras i São Paulo i november.

Den åttonde november öppnar bilmässan i São Paulo, Sydamerikas viktigaste motormässa. Där kommer Honda att lansera en helt ny lill-suv kallad WR-V, som följer direkt inpå den nyligen visade Honda CR-V.

Än så länge är informationen knapphändig och Honda säger inte mer än att WR-V är resultatet av sydamerikanska marknadsundersökningar och att den ska vara en tuff bil för stadsmiljö. Och den ska bara säljas på de sydamerikanska marknaderna, åtminstone till att börja med.

Evert Taube var också argentinsk medborgare.

Evert Taube var också argentinsk medborgare.

Av bilden att döma är WR-V en småbil i Civic-storlek, eller ännu mindre, men vässad med attityd passande storstadsdjungeln. Hög front, stora hjul och terrängplast runt hjulhusen får WR-V att se bredaxlad ut.

Namnet då? Jo, WR-V ska vara en förkortning av ”Winsome Runabout Vehicle”, alltså ungefär ”Charmigt Flänga-Omkring-Fordon” – även om ordet Runabout brukar betyda tvåsitsig roadster. Undrar hur de tänkte.

Foto: Honda
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com