Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Honda visar hetare NSX i Las Vegas

Tillbehörstoppad sportbil glittrar i guldflake.

Redan som standard är Honda NSX rätt tuff. Men ScienceofSpeed har toppat formen med hjälp av sitt tillbehörsprogram.

I skrivande stund kokar SEMA i Las Vegas, och SEMA är en branschmässa för biltillbehör. Eller som branschen kallar det: eftermarknad. Alla stora som små är där och försöker slå varandra på fingrarna, en styrkemätning om vem som har de ballaste bitarna. Och det bästa sättet att marknadsföra sig är förstås genom att visa hur tuff en bil kan bli om man bara beställer rätt mojänger.

Och rätt mojänger är precis vad den Arizonabaserade trimfirman ScienceofSpeed har. Deras behandling av superhybriden Honda NSX (eller Acura NSX, som den heter på andra sidan vattnet) är en alldeles perfekt balanserad blandning av GT-racing och Fast and the Furious och den har tillkommit som ett officiellt Hondaprojekt.

Först Vegasglittret: Den blå lacken har pearl-effekt, vingarbetet är alldeles lagom spektakulärt och bromsoken, som greppar kolfiberkeramiska skivor, har fått en skvätt guldflakelack.

That’s Vegas.

Mer spännande är då kanske att ScienceofSpeed givit förbränningsmotorn effektivare andning och drivpaketet lämnar nu 610 hästkrafter. Fjädringen är sänkt en tum, men har också försetts med lyftteknik så att bilen kan resa sig över trottoarkanter och andra hinder. Hjulen har skotts med tuffare gummi från italienska Pirelli.

Inredningen har begåvats med skalstolar i kulörer som matchar exteriören och en extra display ska ge föraren de viktigaste av bilens hälsoparametrar rakt i synfältet.

Går den att köpa? Tja, delarna säljer nog ScienceofSpeed mer än gärna, det är ju det som är grejen med SEMA. Men du får nog skruva fast alla bitarna själv, eller lämna bort jobbet till någon som vet hur man använder en skruvmejsel.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com