Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Dodge Shakedown Challenger en ny klassiker

Mopar spänner musklerna på årets SEMA-show

Dodge och Mopar gifter ihop modern teknik med klassiska muskelformer. Resultatet får oss att tappa andan.

SEMA, eller Specialty Equipment Market Association, är en paraplyorganisation för tillverkare av eftermarknadsprodukter till bilindustrin och första veckan i november varje år håller de en sjusärdeles branschmässa i Las Vegas. Så också i år.

Till årets upplaga har Fiat Chrysler-ägda eftermarknadsorganisationen Mopar släpat dit en konceptbil som får det att vattnas i muskelbilsmunnen. Dodge Shakedown Challenger är skalet av en 1971 års Dodge Challenger fylld med allt godis som Mopar har att erbjuda.

Fast deras rullande bar är nästan ännu coolare.

Fast deras rullande bar är nästan ännu coolare.

Med en 485 hästkrafter stark Hemi-V8 som driver genom en 6-växlad manuell Tremec TR-6060-låda, som vi annars känner igen från bland annat Dodge Viper, ska Dodge Shakedown Challenger kunna flytta på sig och när det svänger tar en sänkt, banåkar-kalibrerad fjädring hand om kurvkrafterna. Sedan tar det stopp med hjälp av sexkolvsok från Brembo. Allting monterat på en unik, handbyggd ram med avlyftbar kaross.

Karossen i sig är ordentligt vidgjord, med borttagna dörrhandtag och huvscoop i klassisk ”Shaker”-design. Med 19- respektive 20-tumsfälgar är Pro Touring-stuket komplett.

Också på insidan har Dodge Shakedown Challenger fått en ordentlig omgång. Med säten från Dodge Viper omklädda i skinn och alcantara och modern Moparinstrumentering är gammelbilskänslan som bortblåst.

Tyvärr kommer Mopar inte att sätta Dodge Shakedown Challenger i serietillverkning, men alla delar ska gå att köpa. Så om du har gott om tid, pengar och skruvartalang kan du snart ha en egen Shakedown.

Foto: FCA/Mopar
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com