Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Honda CR-V växer upp

Ny generation blir större och får turbomotor

Honda förnyar den storsäljande suven CR-V. Möjligen slår de också något slags rekord i förkortningar.

Hondas familjevänliga lill-suv blev snabbt en storsäljare när den lanserades för tjugo år sedan. I dag tillverkas den inte bara i Japan och England, utan också i USA, Canada, Mexico och Kina. Honda CR-V är en världsbil.

Det har hänt lite sedan dess.

Det har hänt lite sedan dess.

Det är nu inte särskilt underligt. Honda CR-V är en sån där bil som funkar till det mesta: skjutsa dagisbarn, dra båtar eller åka på skogspromenader, utan att för den sakens skull sticka ut åt någon håll. CR-V är Bilen Lagom.

Nu presenterar Honda en ny generation, den femte i ordningen, och även om former och format är bekanta är det mesta nytt undertill: piffigare interiör, effektivare motor och fler förkortningar.

Honda CR-V är nämligen utrustad med HSS, CVT, EPAS, DII, EPB, USB, LED, CMBS, FCW, RDM, LDW, VTEC, ACC, LKAS, BSI, CTM, HSS och ACE i både FWD- och AWD-utförande, i alla fall med EX-paketet.

På svenska betyder det att Honda CR-V är välutrustad vad gäller komfortutrustning, säkerhet och teknik. Så vet du det.

En ny, turboladdad 1,5-litersmotor på 190 hästkrafter ska förbättra både prestanda och bränsleförbrukning jämfört med föregångaren och den driver genom en steglös automatlåda.

Inredningsmaterialen har uppdaterats och interiören ser lyxigare ut än förr. Karossens större mått och rakare hållning har också gagnat utrymmena, särskilt benutrymmet bak uppges ha ökat.

Nya Honda CR-V kommer att börja säljas i vinter – i USA. När den kommer till Europa och Sverige vet vi inte, men den förra generationen tog ett extra år på sig att hitta hit, så en inte allt för vild gissning är att vi får se den på svenska vägar nästa vinter.

Foto: Honda
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com