Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hennessey bekräftar cabbat monster

Lanseras i augusti

Större
Stäng
  • Hennessey har bekräftat att de kommer släppa en roadster-verion av Venom F5. Foto: Hennessey
    Hennessey har bekräftat att de kommer släppa en roadster-verion av Venom F5. Foto: Hennessey
  • Hennessey har bekräftat att de kommer släppa en roadster-verion av Venom F5. Foto: Hennessey

Vill man få tag på världens kanske snabbaste produktionsbil finns det en ny chans. Hennessey kommer lansera Venom F5 som roadster.

Du har säkert hört talas om Hennessey Venom F5, supersportbilen från den amerikanska trimningsfirman och biltillverkaren Hennessey. Bilen har en V8-motor som levererar 1 817 hiskeliga hästkrafter och 1 617 Nm. Det kan vara världens snabbaste produktionsbil.

Hennessey Venom F5 Roadster lanseras 9 augusti. Foto: Hennessey

De har tidigare i år gjort höghastighetstester inför ett potentiellt världsrekordförsök. I det senaste testet nådde de drygt 437 km/h där styrningen, bromsarna, motorn och aerodynamiken kalibrerades. Totalt kommer 24 exemplar av monsterbilen tillverkas, och alla har sedan länge sålts.

Lanseras 9 augusti

Men nu kommer en trevlig överraskning för den som ändå vill få tag i ett exemplar. Venom F5 kommer få en roadster-version och få nedfällbart tak. Den kommer även ha samma motor som i Venom F5. Med andra ord V8:an med 1 817 hästkrafter.

Modellen kommer för första gången visas för allmänheten 9 augusti, och kommer även ställas ut två veckor senare under Monterey Car Week. Några priser har inte avslöjats, men förvänta dig minst 2,1 miljoner dollar, motsvarande 20,7 miljoner svenska kronor.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com