Redaktionen tipsar

Här exploderar unika Porsche-samlingen

En död och 17 skadade i tragiska olyckan

Här exploderar en av världens mest exklusiva Porsche-samlingar. En person omkom och 17 skadades i gasexplosionen som fick en hel byggnad att kollapsa. ”The Ingram Collection” bestod av 80 extremt sällsynta Porschar. Bland bilarna som tros ha blivit till förbrända vrak: världens tredje äldsta Porsche 356, en Porsche 959 och en Porsche 918 Spyder.

Den svåra gasexplosionen inträffade i Durham i North Carolina i USA. En människa fick sätta livet till och 17 andra skadades. Orsaken var en gasledning som gått sönder och som utlöste en stor explosion. I byggnaden som sprängdes och kollapsade fanns en av världens mest exklusiva Porsche-samlingar: ”The Ingram Collection”. Det var strax efter tiotiden på onsdagen som brandmän evakuerade byggnader efter en stor gasläcka – men explosionen gick inte att undvika.

Byggnaden som kollapsade hade från början varit en Studebaker-återförsäljare. På senare år innehöll den ett café – och  den omfattande Porscheutställningen som nu tros vara lagd i ruiner.

The Ingram Collection innehåll över 80 extremt sällsynta Porschar. Allt från  918 Spyder till den tredje äldsta Porsche 356. Det fanns också ett stort antal Porschar av 911-modeller, de flesta väldigt ovanliga och exklusiva. Även en Porsche 959 ska ha ingått i samlingen.

Bob Ingram, tidigare VD för GlaxoSmithKline och ägare av samlingen, vill i dag inte kommentera vilka skador hans unika bilsamling har fått.

Att döma av den lokala nyhetsrapportering, så har hälften av byggnaden kollapsat och den unika samlingen torde ha lidit stor skada.

Bilarna var dock försäkrade och kan ersättas ekonomiskt, dessvärre fick en människa sätta livet till och 17 skadades.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com