Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är Volkswagens nya rullande fängelsecell

”En praktisk och pålitlig bil för ordningsmakten”

Här är bilen vi hoppas att du aldrig behöver åka med – om du inte råkar vara fångvaktare. Volkswagen presenterar sin nya specialbyggda Transporter för fängelsetransporter. Bilen är en rullande cell för två på fyra hjul.

Här är den fängslande nyheten som alla kriminella har väntat på, eller kanske inte…

Volkswagen har utvecklat en ny Transporter med högsta säkerhet för att transportera fångar. Det handlar om en specialbyggd version som är en rullande cell för två på fyra hjul, en fångtransport med högsta tänkbara säkerhet.

Bilen rymmer en cell i full bredd och Volkswagen lovar säker transport för passagerarna på flera olika sätt. I bakdelen finns också sittplats för en fångvaktare som kan hålla full kontroll på de två andra passagerarna.

Rymningar från bakdörren ska i princip vara omöjliga, då den låses med dubbla lås, dessutom finns en låsbar gallergrind innanför.

Bilen har dessutom polisutrustning med LED-blåljus, 100-watts siren och kan fås med polismålning.

Under huven på bilen hittar vi en tvåliters dieselmotor på 150 hk, som ska vara en perfekt kompromiss mellan effekt och ekonomi.

– Den här bilen ger ordningsmakten en praktisk, pålitlig och ekonomisk lösning på fångtransporter och vi förväntas oss att det blir en stor hit, säger Steven Cowell, teknisk säljchef för Volkswagen Commercial Vehicles.

Förutom fångtransporten har avdelningen i år presenterat flera nyheter, bland annat en kravallbil byggd på Volkswagen Crafter och en Caddy speciellt för hundförare. (De två sista bilderna i bildspelet)

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com