Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är Sveriges hetaste sportbil

Toppar listan över nyregistrerade sportbilar

Våren är runt hörnet och suget efter en ny sportbil ökar. En modell har redan under årets tre första månader gjort ett ryck i listan över nyregistreringar.

Med sina 112 sålda exemplar är Ford Mustang årets populäraste sportbil hittills. Faktum är att Mustangen är så populär bland svenskarna att vi köpte flest Ford Mustange i Europa per capita under 2015, samma år som den nya modellen lanserades. Och trenden håller i sig under årets första kvartal.

Fler populära modeller, vars nya ägare säkerligen längtar till våren, värmen och asfalt utan grus, är till exempel Mazda MX-5 med 79 nyregistreringar och 73 exemplar av Porsche 911. Fler exempel listas i faktarutan.

Just nya Ford Mustang säljs enbart i Fords egna flaggskeppsbutiker – Ford Store – som är ett nytt koncept för en större kundupplevelse. Under fjolåret öppnades det fyra stycken Ford Store runt om i landet och Ford räknar med att ha öppnat totalt tio Ford Store i landet innan årets slut.

– Våra handlare ser att många är nyfikna på Mustangen så vi är inte förvånade att det också syns i siffrorna, men det gör det ju inte mindre roligt. I Tyskland var Mustangen den mest sålda sportbilen under mars månad, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Nu är vi snart i slutet på april och allt fler sportbilar, nya som gamla pärlor, rullar ut på vägarna och vi får se om Mustangen utmanas i sportbilstoppen framöver.

Foto: Ford
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com