Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är partiledarnas bilval

Så kör de olika partiledarna

Större
Stäng
  • Ulf Kristersson kör bland annat en Toyota Rav4. Foto: Toyota
    Ulf Kristersson kör bland annat en Toyota Rav4. Foto: Toyota
  • Ulf Kristersson kör bland annat en Toyota Rav4. Foto: Toyota

11 september i år är det dags för riksdagsval. Därmed är det intressant att kolla vilka bilar som de olika partiledarna kör.

Den 11 september i år är det dags för både riksdags-, kommunal- och landstingsval i Sverige. Nu har Kamux kikat på vilka bilar som matchar de olika partiledarna, och det kanske kan inspirera till ett bilköp?

Så kör partiledarna:

Statsministern, och Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson äger ingen bil. Hon skjutsas antagligen av SÄPO, men hennes man äger en vit Peugeot 308.

Ulf Kristersson, Moderaternas partiledare, verkar ha en favoritbiltillverkare – Toyota. Han har nämligen en Toyota Verso och Toyota RAV4 till sitt förfogande. Det är två bilmodeller som har gott om utrymme för hela familjen.

Sedan 2021 har Kristdemokraternas partiledare leasat en laddhybrid, en vit Kia Sorento.

Sedan 2020 har Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson kört en svart Audi A4 Avant. Den sportiga modellen matchar Åkessons intresse för golf och fotboll.

Centerpartiets Annie Lööf har ingen bil, och det har inte heller hennes man. Dock kan hon bli skjutsad i en BMW X5, som är en av de skottsäkra bilarna som SÄPO använder.

Varken någon av Miljöpartiets språkrör, Märta Stenevi eller Per Bolund äger någon bil. Dock äger partiets vice gruppledare Rasmus Ling en vit Kia Niro Plug in-hybrid.

Det var i våras som Johan Pehrson tog över posten som partiledare för Liberalerna. Han har en Hyundai I40, som passar bra för road trips.

Varken Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar eller hennes sambo äger någon bil. Däremot går det att ta inspiration från Hanna Gunnarsson, som är Vänsterpartiets vice gruppledare. Hon har en liten ljusblå Ford Fiesta.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com