Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är Foppas nya superköp

Sålde sin XC90 och bytte upp sig

Här är Peter Forsbergs nya superköp. Foppa sålde sin Volvo XC90 och köpte tre Porschar på ett bräde.  – Det var inte ett tre för två-pris, men jag köpte några, säger han till Expressen / GT.

Ishockeystjärnan Peter Forsberg har inte gjort sig känd som någon stor bilälskare – hittills. Han har aldrig synts i exklusiva sportbilar på samma sätt som Zlatan. Men nu har det blivit ändring.

Peter Forsberg ägde fram till nyligen en ganska alldaglig Volvo XC90, men den är nu inbytt till förmån för tre vita Porschar. I Foppas garage står nu en Porsche Cayenne, en Porsche Panamera och en Porsche 911 cabriolet. Totalt bilar för nästan tre miljoner kronor. Men de kommer inte stanna i Sverige. Trots att han köpte dem hos Porsche i Umeå är de redan i Schweiz där hockeyikonen numera bor.

– Det var inget skämt. Det blev så att jag köpte tre på en gång. Det var inte ett tre för två-pris, men jag köpte några. Men alla är inte sportbilar. Cayennen är mer en familjebil, inte värsta motorn, men mer för att ha i bergen. Det blev så när vi flyttade, då sålde vi Volvon och köpte några såna här bilar, säger han till Expressen.

Att Foppa köpte bilarna i Umeå kan bero på att han är bekant med några på företaget, som fick en extra bra dag.

– Det var en bra dag för Porsche Umeå i alla fall. Men det är bra, jag känner några i styrelsen där.

På båtmässan för ett par veckor sedan berättade Peter Forsberg att han inom kort även ska beställa en ny båt. Det handlar om nya modellen av Anytec A30, ett bolag som Foppa är delägare i.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com