Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är busversionen av nya Focus

280 hk och bankörningsläge

Ford släpper en ST version av nya Focus med 280 hk. Bilen har ett särskilt bankörningsläge för de som vill busa rejält. Bilen får hårdare dämpning och låter mer.

För första gången kommer Focus ST nu med olika körlägen för att elektroniskt anpassa bland annat dämpning, styrning, gasläge, växellåda och klimatanläggning för olika typer av körning. I lägena sport och bankörning har Ford introducerat tekniken ESE, electronic sound enhancement, som helt enkelt förstärker ljud från motorn och avgasrören för att höja sportupplevelsen och ge extra gensvar som kan hjälpa prestandaförare.

– När du väljer bankörningsläget blir bromsarnas respons omedelbart mer direkt och vass, styrningen ger mer feedback, gaspedalen blir mer aggressiv och föraren får mer spelrum inom antisladdsystemet. Förare kan ha fullt förtroende för att Focus ST kommer kunna leverera på banan, säger David Put, på Ford Performance fordonsdynamik.
En ny generation av Fords 2,3-liters EcoBoost-motor helt i aluminium är den mest kraftfulla som någonsin har erbjudits för Focus ST. En avancerad turboladdningsteknik levererar 280 hästkrafter vid 5500 varv och 420 Newtonmeters vridmoment från 3000 till 4000 varv per minut. Det är också den mest frivarvande motorn någonsin i en Focus ST, och väntas göra 0–100 kilometer i timmen på under 6 sekunder.

Varvtalsmatchning gör det möjligt även för mindre erfarna prestandaförare att njuta av sömlösa växlingar och bevara drivkraften framåt, som annars förknippas med den så kallade häl-och-tå-körtekniken, medan mer erfarna förare kan avaktivera systemet om de vill.
Focus ST erbjuds med antingen sexväxlad manuell växellåda eller en snabbväxlande sjustegad automat. På tekniksidan finns assistanssystem som adaptiv farthållare med Stop & Go, skyltigenkänning och filhållningsassistent, Fords adaptiva belysning som använder en kamera för att se kurvor, och läsa vägskyltar, längre fram på vägen, en ny generation av aktiv parkeringshjälp som numera sköter såväl gas och växling för helt automatisk parkering och Evasive Steering Assist, som hjälper föraren att styra undan från hinder på vägen för att undvika olyckor.

Information om priser, tillgänglighet och leverans för Sverige släpps i den senare delen av mars.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com