Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Här är 2016 års säkraste bilar

Euro NCAP har listat sina höjdpunkter från årets tester

Under 2016 har Euro NCAP krocktestat 18 bilar. Av dem har organisationen utsett tre som varit bäst i klassen.

Under det gångna året har den europeiska krocktestorganisationen Euro NCAP testat 18 bilar. För första gången har man inkluderat fotgängarupptäckande autobroms och den första bilen att undergå dessa tester var Toyota Prius, som också utnämns till bästa stora familjebil. Organisationen nämner också att Seat Ateca utmärkte sig med bra betyg i klassen.

Helst ska man inte heller bli knockad av rattstången.

Helst ska man inte heller bli knockad av rattstången.

Till årets bästa lilla familjebil utser Euro NCAP Hyundai Ionic som klarade alla tester mycket bra. Det testade utförandet var i hybridversion, men Euro NCAP säger att resultatet bör gälla samtliga varianter. I kategorin små off road-fordon har Volkswagen Tiguan utsetts till bäst i klassen.

I executiveklassen lyckades man bara testa en enda bil, Mercedes-Benz E-klass. Därför vill man inte utnämna den till klassegrare, även om den presterade bra i samtliga tester. För hur skulle det se ut om man bara hade en enda kandidat att rösta på?

Ja, hur skulle det egentligen se ut?

Ja, hur skulle det egentligen se ut?

Foto: respektive biltillverkare
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com