Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Gör succé med en Volvo V40 - som driftingbil

Här är svenske ”Fast Mike's” galna Volvobygge

Drifta med en Volvo är inte helt ovanligt. Men Volvo V40? Tack vare bakhjulsdrift och en BMW M5-motor har ”Fast Mike”-gjort succé på sommarens bilträffar.

Svenske driftingföraren Michael ”Fast Mike”Andersson gör succé med ett oväntat bilval. I dagarna lade Volvo ner tillverkningen av V40 efter mer än 667 000 exemplar från fabriken i Gent i Belgien. Men den framhjulsdrivna bilen har i sommar gjort succé som driftingbil.

Fast Mikes Volvo V40 har genomgått en rejäl ombyggnad för att göra driftandet möjligt. Till att börja med plockade han ut den fyrcylindriga lilla dieselmotorn och satte i en femliters V8 från BMW M5 under huven. Dessutom fick BMW-spisen en dubbelturbo från Garrett. Effekten har blivit 721 hk och 934 Nm. Knappast något framhjulsdriften i Volvo skulle klara av, så bilen har byggts om till bakhjulsdrift med en ZF-låda från BMW. Bakxeln kommer från en BMW E60. Framaxeln är klassiskt svenskt järnsmide och kommer från Volvo 940.

– För några år sedan hade jag en Volvo T6 med 750 hk, men jag saknade kraft längst ner. Förra året testade jag den här M60B40 V8 och jag gillade den. 400 Nm vid 2000 rpm är roligt och lätt att köra. Jag har aldrig testat 0-100-tiden, men det är snabbt, ”säger Fast Mike till TopGear.

Andra modifieringar som gjorts på V40:n är en rejäl plåtbreddning för att få plats med driftingdäcken.

Resultatet har kunnat bevittnas på flera bilfestivaler, bland annat Gatebil, i sommar och får sägas vara helt galet, kolla själv Youtube-klippen i vårt bildspel!

Fortfarande finns chansen att se bilen live i sommar. 24 augusti dyker den upp i Gymkhana drift på Östersunds skidstadion.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com