Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Giannini Automobili 500 har mittmotor

En Fiat som har hjärtat på rätta stället.

Ett gäng italienska tokar har hällt ner en speciell drivlina i lilla Fiat 500. Resultatet är minst sagt intagande.

Maskinöversättningar brukar ge lustiga resultat, men eftersom jag inte kan särskilt många italienska ord fick jag tillgripa Google Översätt för att försöka förstå vad som sägs i filmen. Gissa om det gick åt pipan.

Men jag tror i alla fall att det handlar om en Fiat 500 som blivit smittad av Renault 5 Turbo från 1980. Ni vet, den där rallyvarianten av Renault 5 som hade motorn bakom ryggen på passagerarna.

Renault

Tuffare än Clio V6?

För vad Giannini Automobili har gjort är att riva ur den ordinarie drivlinan och i stället hällt ner den från Alfa Romeo 4C, alltså en mittmonterad turbomotor med någon slags dubbelkopplingslåda.

För säkerhets skull har Giannini Automobili vässat maskinen till 350 hästkrafter och sedan skrämt upp karossen med kolfiberbreddare som spänner ut sig som krinoliner.

Rejäla bromsar från Brembo och TTX36-stötdämpare från svenska Öhlins (samma sort som används i GT3-racing) ser till att hålla effekten i schack.

Det verkar också som om Giannini Automobili föreställer sig en liten serietillverkning om 100 bilar – men smakar det så kostar det. En och en halv miljon kronor, närmare bestämt. Aj.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com