Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Galna budstriden: BMW:n i bubblan har gått 25 mil på 23 år

Världens kanske enda splitternya BMW 740i E38 är till salu.
Bilen har förvarats i en bubbla i åratal och endast gått 25 mil.
Nu slåss BMW-fansen om bilen som redan är uppe i över en halv miljon kronor.

För någon vecka sedan berättade BytBil.com om vad som kan vara världens finaste BMW 750 iL E38 med V12-motor. Frans Bergman i Vallentuna putsar på BMW:s flaggskepp som bara gått 2500 mil efter ett skyddat liv i Japan.

Kan du nöja dig med bara en V8 på 4,4 liter och 286 hästkrafter i stället för tolvan, så finns det faktiskt en ännu nyare, finare och mer lågmilad E38 till salu.

Det pratas ofta om bilar till salu som är ”i nyskick”, men här finns det täckning för den gamla klyschan. Nu säljs en BMW 740 i E38 från 1997 som i åratal har förvarats i en dammfri luftbubbla i åratal.

Bilen har tidigare ägts av en dam i Tyskland född 1927, och damen var inte mycket för långturer på Autobahn med sin bastanta BMW 7-serie. Bilen har bara körts 255 km på 23 år, drygt en mil per år.

Bilen har nu sin hemvist i Polen och är till salu på tyska Ebay. Redan nu är bilen upp i omkring 550 000 kronor trots att en vecka återstår på auktionen.

Vad kan köparna då förvänta sig? Till att början får de en av de elegantaste lyxsedanerna som BMW har producerat. 740i hade  M62TUB44 under huven. Det innebär en 4,4 liters V8 motor med 286 hk och en mycket trevlig gångkultur.

Den aktuella bilen är smakfullt specad och har oxfordgrön metalliclackering kombinerat med sandbeige läderinredningen och valnötspaneler. Bilen är helt original och står på vanliga style 15-fälgar. Redan på 1990-talet hade E38 en hel del lyx som elsäten, parkeringssensorer, elektrisk bakrutegardin och eljusterbar ratt.

Av någon anledning vägrar säljaren att exportera bilen till Japan eller USA, önskemålet är att bilen ska stanna i Europa.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com