Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Förtroendet växer för bilhandlare

Endast två procent litar mer på privatpersoner, visar undersökning

Sex av tio svenskar litar mer på företag än på privatpersoner när de ska köpa begagnad bil.
Det visar en ny Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av bilhandlarkedjan Kamux.
– Vi ser det som ett gott betyg och en insikt som visar att branschen för begagnade bilar går en ljus framtid till mötes, säger Karri Kauppila, vd på Kamux i Sverige.

Efter en minst sagt skakig inledning på året har begagnatmarknaden för bilar åter nått tidigare års nivåer. Blockets marknadsplatsdirektör Henrik Littorin berättade i juli för Bytbil att Blocket haft rekordtrafik på bilannonser under hela coronakrisen.

– Vad vi ser nu är lite av en ketchupeffekt där svenskarna verkar haft ett uppdämt behov av att sälja och köpa bil, sa han då.

Sedan dess har också nivåerna hållit i sig. Under juli blev antalet annonser fler, bilarna såldes snabbare och till lägre snittpris på Blocket.

Men det visar sig att nära sex av tio svenskar litar mer på företag än privatpersoner när de ska köpa begagnad bil. Det påvisar åtminstone en färsk Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av bilhandlarkedjan Kamux.

– Vår nya undersökning visar svart på vitt att svenskarna känner större
förtroende för företag än privatpersoner när de ska investera i en begagnad bil, säger Karri Kauppila, vd på Kamux i Sverige, i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar att endast två procent av de tillfrågade svenskarna uppger att de litar mer på privatpersoner än företag när det kommer till köp av begagnad bil.

Med dessa siffror i ryggen menar Komux att ”tiden då svenskarna inte litade på försäljare av begagnade bilar är förbi”.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com