Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första bilderna: Volkswagens nya lilla suv-coupé

Kolla in teaserbilderna på brasse-folkan Nivus

Här är Volkswagens nya crossover  som presenteras nästa år.
Lilla suv:en T-Cross är en jättesuccé och nu kommer en liten suv-coupé.
Bilens namn: Nivus.

Volkswagen avslöjade idag den första teasern av Nivus compact SUV som lanserades under andra kvartalet 2020. I de släppta bilderna är det viktigt att notera karosseriet, användningen av strålkastare och LED-lampor i ett optimalt set mer avsmalnande framför.

Volkswagen avslöjar nu detaljer om sin nya kompakt-suv som släpps under andra halvan av 2020. Bilen ska tillverkas i Brasilien men kommer även att säljas i Europa.

Teaserbilderna visar en liten cross-over i samma storleksklass som nya succébilen T-Cross. Segmentet med små suv:ar växer så det knakar i det suv-tokiga Europa där fyra av tio sålda bilar är suv:ar.

Nivus kommer att bygga på samma MQB-plattform som Polo och T-Sross, men får en helt egen och unik kaross. Hjulbasen blir 2,57 meter och bilen blir kortare än T-Cross.

Teaserbilderna visar att bilen får LED-belysning och annan ljusoptik än T-cCross. Bilen kommer att byggas i Volkswagens fabrik iSão Bernardo do Campo, där Polo, Virtus och Saveiro  redan tillverkas. Nyligen tillkännagav VAG att sex miljarder kronor investeras i fabriken.

Segmentet med små suv:ar växer så det knakar, och Volkswagens egna bil T-Cross är så framgångsrik att man väljer att konkurrera med sig själv med en suv-coupé. Andra bilar som Nivus kommer att konkurrera med är Peugeot 2008, Dacia Duster och Ford EcoSport.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com