Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första bilderna: Här är ”World of Volvo”

Volvo öppnar stort upplevelsecenter bredvid Liseberg

Volvo bygger ett nytt stort upplevelsecenter i Göteborg.
Här är första bilderna som Volvo släppt på ”World of Volvo” som ska ligga bredvid Liseberg.
Byggnaden ritas av danska superarkitekten Henning Larsen.

Volvo Cars och Volvo Group skrotar sitt 25 år gamla museum på Hisingen. I stället bygger de ett nytt upplevelsecenter intill Liseberg i Göteborg. World of Volvo ska visa upp de både Volvo-bolagen som två framtidsföretag är tanken.

Besökarna ska både kunna se historiska fordon, men också uppleva framtiden i form av kommande elbilar och självkörande fordon.

Byggnadsnämnden i Göteborg håller på och förändrar detaljplanen i Göteborg och nu har de första skisserna på ”World of Volvo” kommit ut. Bakom huset står den berömda danska arkitektbyrån Henning Larsen som tidigare ritat Köpenhamnsoperan och Kirunas nya stadshus.

– Detaljplanen ska upp i nämnden nästa fredag, 7 februari, och beroende på hur nämnden beslutar sedan går planen vidare ut på granskning, säger Agneta Eklund, pressansvarig på stadsbyggnadskontoret till Göteborgs-Posten.

För Volvo är det viktigt att byggnaderna utstrålar skandinavisk design.
– Det här är en idéskiss som vi från båda bolagen tagit fram, där detaljplanen och bygglovet nu ska behandlas av byggnadsnämnden. Byggnadens utformning ligger i linje med våra tankar om skandinavisk design och kärnvärden kring hållbarhet. Det ska ju ersätta dagens Volvomuseum och fokusera mycket på hur bolagen jobbar idag och i framtiden, säger Stefan Elfström, presstalesperson för Volvo Cars till GP.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com