Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första bilderna: Här är Kia EV9

Ska utmana Volvo EX90

Kias nya sjusitsiga, eldrivna SUV heter EV9.

Nu har de första bilderna på denna kantiga historia släppts.

Det är ont om nya sjusitsiga elbilar på marknaden. Men på den fronten är det saker på gång, med inte minst Volvo EX90 som presenterades i november förra året.

Och nu får vi se de första bilderna på EV6 storasyskon; nämligen Kia EV9.

Sydkoreanernas kommande flaggskepp är en eldriven SUV med plats för antingen sex eller sju personer (mittsätet för tre kan bytas mot två kaptensstolar som kan vridas 180 grader).

”Sätter en ny standard”

Bilderna på denna nya bil är kanske lite förvånande. För inte är det en mjuk, strömlinjeformad historia á la EV6. Nej, snarare har EV9 en futuristisk look och kantiga former.

Precis som EV6 bygger den dock på E-GMP-plattformen, vilken delas med Hyundai.

– Kia EV9 sätter en ny standard för den moderna eldrivna familje-SUV:en med effektivt utnyttjat kupéutrymme och hög komfort tack vare Kias innovativa design och elbilsteknik, säger Karim Habib, Executive Vice President och chef för Kia Global Design Center, i ett pressmeddelande.

Premiär i slutet av mars

Invändigt är det svårt att missa de tre stora skärmarna som täcker stora delar av instrumentbrädan (två 12,3-tums- och en 5-tumsskärm som är integrerade). Klimatanläggningen justeras med dolda touchknappar som finns under infotainmentskärmen.

Men särskilt många fler siffror än storleken på skärmarna bjuds vi inte på just nu. Däremot ligger det inte allt för långt fram i tiden.

I slutet på mars är det nämligen dags för världspremiären av Kia EV9. Då kommer alla tekniska specifikationer om modellen, såsom räckvidd, laddtid och så vidare, att presenteras. Samt priset då, förstås.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com