Redaktionen tipsar

Ford vässar Mustang Cobra Jet

Byggd för att jaga sekunder på strippen.

Något gatgodkännande får man inte med Ford Mustang Cobra Jet. Den är enkom byggd för att köra 402 meter på kortast möjliga tid.

Brukar du tröttna på att köra bil efter sisådär åtta och en halv sekund? Det är lätt hänt, i alla fall om man ger sig ut på landsbygdens lappade och lagade vägar eller in i storstadens stillastående köer.

Kanske kan Ford Mustang Cobra Jet vara lösningen. Nej, den kommer inte att asfaltera om vägnätet eller spola bort Essingeledens kösörja. Men den är byggd för att användas åtta och en halv sekund åt gången.

För länge, säger Magnus Uggla.

Så lång tid hävdar i alla fall Ford att det ska ta Cobra Jet att från stillastående avverka en fjärdedels mile, eller 402 meter, och när det är klart håller man ungefär 250 kilometer per timme. Så visst, när de åttakommafem sekunderna är till ända kommer man att behöva några till för att bromsa ner till noll igen.

Så bra då att Cobra Jet kommer med bromsfallskärm som standard. För den är, precis som du lär ha räknat ut vid det här laget, en dragster. Och den har inget som helst gatgodkännande, så några tjälskott lär den inte få se. Vad gör väl det, de ville du ju slippa i alla fall.

Och om du nu har hunnit fundera lite inser du också att det handlar om en väldigt, väldigt snabb bil, om den klarar av att kasta sig till 250 knyck på 8,5 sekunder. Det har Ford åstadkommit genom att ge den så kallade Coyotemotorn lite större slagvolym, 5,2 liter, och sedan kröna den med en enorm kompressor från Whipple.

För att pressa in mer sånt här i motorn.

Totalt vräker paketet ur sig en bit över 1.000 hästkrafter – exakt hur mycket säger inte Ford – och de hittar ner till asfalten genom en treväxlad automatlåda och en stel bakaxel upphängd i fyra längsgående länkarmar och ett tvärgående panhardstag. Bakhjulen är enorma, framhjulen skulle passa på en leksakscykel och bromsarna har utformats utan upprepad misshandel i åtanke.

Störtbur och skalstolar tillhör standardutrustningen, men inte ljudisolering. Kunder kan välja mellan röd eller vit lack; Cobradekaler är extrautrustning. Sugen? Ford säljer bilen i USA för 130.000 dollar, motsvarande 1,2 miljoner kronor. Men skynda dig, för Ford kommer bara att bygga 68 bilar, som en hyllning till den första Cobra Jet från – just det – 1968.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com