Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ford räddar nattsömnen

Genialisk babysäng simulerar bilåkning.

Småbarn som vägrar sova brukar man få vagga till sömns i bilen. Men nu har Ford utvecklat en barnsäng som gör jobbet.

Alla som någon gång råkat föröka sig vet, den hårda vägen, att det bästa och enda sättet att få avkomman att somna är att stoppa den i bilen och köra tills solen går upp. Det gagnar inte dig, inte din plånbok och definitivt inte isbjörnarna.

Så när det är dags att åka till jobbet är man en lallande byfåne, eftersom man inte fått någon skönhetssömn ända sedan den dagen ungen tittade ut och började bestämma över tid och rum.

Och vädret. Som jag just har släppt.

Så när du glömmer dina glasögon i buken på den patient du opererar på, eller råkar köra länsbussen till Honolulu i stället för Härnosand vet du att måttet är rågat. Det här funkar inte längre. Som tur är har finurliga Ford en lösning på problemet.

Ford har nämligen utvecklat en babysäng, kallad Max Motor Dreams, som simulerar ljuden, vibrationerna, rörelserna och till och med gatlyktornas flyende sken. Gissa om ungen somnar så djupt att du kan smita ner till kvarterskrogen och sänka ett par gyllene med skumkronor.

När jag tänker efter, varför finns Max Motor Dreams inte i vuxenstorlek? Ford, snälla, jag behöver också vaggas till sömn, till tonerna av sexcylindrigt bakgrundsnynnande. Fast det är klart, än så länge finns den inte ens till barn, utan utgör bara ännu en i raden av Fords lite underliga uppfinningar.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com