Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Toyota räddar din tappade mobil

Tillverkaren patenterar sakletare.

Snart kan förlorade mobiler återfinnas direkt. Toyotas patent letar upp den under sätet och ger tillbaka den.

Hundratals gånger har det hänt: du har fipplat med mobilen och så har den ramlat ner mellan stolen och mittkonsolen. Sedan är den hopplöst förlorad där nere i limbo, för evigt oåtkomlig för mänskliga fingrar tillsammans med alla fruktkarameller och läppstift som försvunnit ner i mörkret.

Men kanske kan din förtvivlan snart vara ett minne blott, tack vare Toyota. I en patentansökan inlämnad till det amerikanska patentverket har man nämligen beskrivit en lösning som ger dig tillbaka allt som försvunnit ner i sätesmörkret.

Allt som faller ner mellan stol och mittkonsol fångas upp i en tratt eller en ränna, som leder till en elektriskt driven plattform. Den skjuts sedan ut i en ”önskad riktning” och häpp, så har du fått tillbaka din förlorade mobil, plånbok, garagefjärr eller vad det nu var som försökte smita.

Flasköppnaren, kanske?

Och därmed kommer också världen att bli en väldigt mycket bättre plats. Tänk bara så mycket ångest och frustration som Toyotas fantastiska uppfinning kommer att bespara oss. Nu hoppas vi bara att uppfinningen inte stannar på idéstadiet utan blir verklighet i märkets produkter.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com