Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Ford Mini-Mustang får antispinnsystem och launch control

Mest avancerade bilen från den – öh – välkända biltillverkaren Fisher-Price hittills

Smart Drive Mustang har nästan allt som storebror också har. Vad sägs om antispinnsystem, stabilitetskontroll och lauch control. Nu saknar vi bara V8-motorn.

Den senaste generationen av Ford Mustang har tagit ett par ordentliga kliv in i den tekniska nutiden. Till exempel har den äntligen gjort sig kvitt den stela bakaxeln, och den går till och med att beställa med en fyrcylindrig turbomotor.

Men att även den minsta versionen, som byggs av leksaksföretaget Fisher-Price, också skulle ta fasta på den tekniska utvecklingen kanske vi inte hade räknat med. Men jo, Deras nya Smart Drive Mustang låter elektroniken kliva in om föraren skulle bli alltför entusiastisk.

– Och nu gasar vi ut från Cars & Coffee.

– Och nu gasar vi ut från Cars & Coffee.

Antispinnsystemet kontrollerar om drivhjulen slirar och justerar effektuttaget därefter, stabilitetskontrollen stryper motorn om fordonet lutar farligt nära vältningsvinkeln och en slags launch control styr effektuttaget vid fullt pådrag för att maximera accelerationen.

Hur mycket acceleration man nu får upp till 5–6 kilometer per timme. Om bilen går att komma över i Sverige vet vi inte, men rekommenderat pris i USA är 360 dollar, motsvarande ca 3.330 kronor. Räkna dock med att den blir dyrare med frakt, tull och moms.

Foto: Ford Motor Company/Youtube
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com