Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ford i Sverige: Väldigt stort hemlighetsmakeri

Här är allt vi vet om ”Mustang-suven” som går 60 mil på en laddning

60 mil på en enda laddning – Fords nya elbil slog ner som en bomb i bilbranschen.
Ford släpper egna spionblder på bilen som visas i Los Angeles den 17:e november.
– Det är väldigt stort hemlighetsmakeri kring denna bil, säger Erik Lindham, informationschef för Ford Sverige.

Intresset är redan nu stort för Fords nya Mustang-liknande suv. Bilen visas om tre veckor inför Los Angeles bilsalong och uppgiften om att den ska gå 60 mil på en enda laddning har slagit ner som en bomb i bilvärlden. Bilen kommer att börja levereras till kunder efter sommaren nästa år och tycks därför hinna före både Volvo XC40 Recharge och Teslas nya mindre suv Model Y. Fords nya suv är bara början på märkets stora satsning på elbilar.

Räckvidden på 60 mil lär skapa stor oro hos Volvo, vars nya bil bara går 40 mil på en laddning. Även Audi och Mercedes suv:ar går omkring 20 mil kortare än den kommande Forden.

Hittills har Ford inte släppt någon information utöver att bilen kommer 60 mil på en laddning och från Ford i Sverige vill man inte lämna några fler detaljer inför bilens världspremiär den 17:e november. BytBil har dock kartlagt alla uppgifter som cirkulerar om den kommande suv:en.

Ford har själva släppt en kort film med spionbilder av bilen. Det tycks handla om en mellanstor suv av ungefär samma storlek som en Volvo XC60. Bilen verkar ha en stor skärm i interiören på likande sätt som Tesla Model 3. De har även släppt två renderingar som visar att karossen har omisskännliga drag av Ford Mustang. En som visar karosslinjen och en bild på bakdelen som visar att bilen får lyktor som är klart Mustang-inspirerade.

Rykten säger att bilen blir bakhjulsdriven – och att den kan innehålla revolutionerande batteriteknik som gör att de klarar den klassledande räckvidden på 600 km.

Vissa Mustang-fans rasar mot att en elektrisk suv ska få heta Ford Mustang, och det är inte säkerhet att Ford använder det ikoniska modellnamnet på elbilen. De har redan registrerat varumärket Mach E. Tidigare har Ford kallat bilen för Mach One.

Priset är ännu så länge okänt men det ryktas i USA att bilen kommer att kosta mindre än 50 000 dollar. Det ska även komma en version för 40 000 dollar senare. För svenska förhållanden innebär det att bilen bör bli billigare än Volvo XC40 Recharge som kostar drygt 50 000 dollar.

Den nya Mustangliknande elbilen är bara en del av Fords elektriska satsning. De har även köpt in sig i Rivian som tillverkar pickuper och Ford i Europa kommer att samarbete med Volkswagen om elektriska plattformar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com