Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Film: 730 hk släpps loss i nya monsterkombin Audi RS6-R Avant

Hur låter och beter sig 730 hk i nya monsterversionen Audi RS6-R Avant?
Spänn fast säkerhetsbältet och njut – i den här filmen får du svaret.

I början av april visade ABT Sportsline upp sina nya trimmade Audi-modeller RS6-R Avant och RS7-R. Bilarna har väckt stor uppmärksamhet bland bilentusiaster i hela världen.

Med 730 hästkrafter i familjekombilen RS6-R klarar bilen att hålla jämna steg med de flesta superbilar. Nu släpper Youtube-kanalen Auditography två filmer på bilarna som avslöjar hur de låter när V8:an med dubbelturbo och 730 hk får fritt spelrum. Du kan se den ena filmen, på RS6-R Avant, i bildspelet här ovan. Vill du hellre njuta av RS7-R får du klicka här.

Redan Audi RS6 i originalversion är en av de hetaste familjebilar som går att köpa i dag. V8:an med dubbelturbo ger 600 hk och bilen har en acceleration upp till 100 km/h på 3,6 sekunder, och toppar 305 km/h om du köpt till sportpaketet.

ABT:s superversion av de nya RS-modellerna trimmar upp V8:an till 730 hästkrafter och 920 Nm. Enligt ABT ska sprinten upp till 100 km/h nu gå på 3,2 sekunder. Toppfarten är ännu inte officiell, men vi kan lova att det inte stannar på 305 km/h som i originalbilen med dynamic-paket.

ABT:s nya R-modeller kostar omkring 2,2 miljoner kronor och kommer bara att göras i 125 exemplar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com