Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fet Golf GTI utmanar på racingbanan

Volkswagen presenterar sin utmanare i TCR

För 40 år sedan kom den första Golf GTI. (GTI står för Gran Turismo Injection för den som alltid undrat) En modell som snabbt blev populär och med åren en stilbildare och legend. En levande legend.

Till 2016 års säsong på racingbanorna har nu Volkswagen Motorsport tagit fram 20 stycken specialbyggda Golfar, och alla 20 är redan uppbokade.

Men hav tröst, Volkswagen kommer även att ta fram en Volkswagen Golf GTI Clubsport för ”oss vanliga”, den vassaste GTI-Golfen någonsin kommer att presenteras vid German International Motor Show (IAA) i september.

TCR-Golfen är byggd på den sjunde generationen Golf, utrustad med all säkerhetsutrustning för banracing. Motorn är 2 liters motorn med turbo och leverar 330 kusar vid 6200 varv per minut. Antalet sekventiella växlar är sex till antalet och 0-100 kan gå så snabbt som på 5,2 sekunder för den cirka 1250 kilo tunga (lätta) racing-Golfen.

Tycker du den ser lite bred ut? Det stämmer, den är breddad cirka 40 centimeter och med bland annat en rejäl vinge i karbon på bakluckan så ska den ligga som ett strykjärn på banorna.

I mars startar Touring Car Racing Championship med första deltävlingen som går av stapeln i Bahrain. Med där kommer de nya GTI-Golfarna och de får tävla mot bland annat Seat och Honda. Totalt är det 10 deltävlingar i kalendern och finalen går i Malaysia den 1 oktober. (Läs mer om serien här på tcr-series.com)

Foto: Volkswagen
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com