Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ferrari GTC4 Lusso T får V8 med turbo

Ferraris största blir med instegsmodell

Ferrari GTC4 Lusso får ett T i namnet, dumpar V12:an och lånar den turboladdade V8:an från Ferrari California T. Dessutom blir den bara bakhjulsdriven.

Ferrari brukar vara synonymt med tvåsitsiga sportvagnar som med hög röst äter upp storvilt på vägarna. Men de har också alltid haft minst en GT-vagn på programmet, oftast försedd med ett litet baksäte.

Nutidens fyrsitsiga Ferrari heter GTC4 Lusso och är en fyrhjulsdriven sportkombi, eller vad man nu ska kalla den. Nu har Ferrari dessutom släppt bilder på en lättare version med fyra färre cylindrar och tvåhjulsdrift. För första gången på länge har Ferrari en fyrsitsig V8 på programmet.

Fyrsitsig V8 från förr: Ferrari Mondial.

Fyrsitsig V8 från förr: Ferrari Mondial.

I stället för en 6,3-liters V12-motor har GTC4 Lusso T fått en V8 från Ferrari California T. Därmed har den också tappat några hästkrafter, men 610 stycken lär räcka rätt så långt. Särskilt som nykomlingen också bantat 80 kg, inte minst tack vare det faktum att Ferrari plockat bort några drivaxlar – Lusso T är enbart bakhjulsdriven.

Vi har i dagsläget inga priser, men vi räknar med att den kommer att kosta någonstans i trakterna av två miljoner kronor. Officiell premiär sker på Parissalongen i slutet av månaden.

Foto: Ferrari
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com