Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Film: Racet där BMW krossar Ferrari och Nissan GT-R

Tre kraftfulla och supersnabba bilar: BMW M8 Competition, Ferrari GTC4 Lusso och Nissan GT-R. Vilken som är snabbast på 400 meter? Det var ingen tvekan när Carwow ordnade ett dragrace:
– Den här M8:an krossar Ferrarin! Underskatta aldrig kraften i den här bilen, den flyger ju iväg från startlinjen, ropar motorjournalisten Mat Watson förtjust bakom ratten.

Då var det dags igen. Den brittiska bilsajten Carwow har börjat bli känt på Youtube som arrangören av dueller mellan bilar med rejäla muskler.
Det handlar om vilken som är snabbast över linjen efter ca 400 meter raksträcka, både från stillastående och rullande start.
Deltagarna den här gången: en tysk, en italienare och en japan.
• BMW M8 Competition med 4.4-liters dubbelturbo V8 som utvecklar 625 hk och ett vridmoment på 750 Nm. Bilen är fyrhjulsdriven och har en åttastegad automatlåda.Tyska bilen gör 0-100 km/h på 3,2 sekunder.
• Ferrari GTC4 Lusso – fartmonstret med flest hästkrafter, 690 närmare bestämt. Motorn är en 6.3-liters V12:a som jobbar ihop med en sjuväxlad dubbelkopplingslåda och bilen gör 0-100 km/h på 3,4 sekunder.
• Nissan GT-R (från 2009) är den för dagen både äldsta och  lättaste bilen i racet, men har imponerande 630 hk (efter några uppgraderingar).

Här kan du köpa BMW M8

Hur racen slutade? Om du inte orkar se filmen så kan Mat Watsons ord ge dig en tydlig fingervisning:
– Den här M8:an krossar Ferrarin! Underskatta aldrig kraften i den här bilen, den flyger ju iväg från startlinjen, ropar han (bakom ratten på BMW:n).

400 meter från stående start:
BMW:n flög i mål på 11 sekunder, Ferrarin på 11,4 sek och Nissan slutade trea på 11,6 sek.
Några få tiondelars skillnad, kan man tycka. Men när man ser hur många meter det faktiskt är på banan är segermariginalen ganska stor.

Och om du vill ha extra utbyte av filmen så häng kvar för ljuduppvisningen när teamet fångar upp motorvrålen. Vilken bil tycker du låter läckrast?

Här kan du köpa BMW M8

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com