Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fem bilar – perfekta för sommaren

Bilarna för stranden, vandring eller sommarstugan

Det är sommar och det betyder ännu ett år med hemester för många. Oavsett vad du ska göra letar du säkert efter den perfekta sommarbilen. Här kommer fem tips på modeller som passar bra under sommaren. 

Sommaren är här och det betyder att det är många som åker på semester, kanske det inkluderar just dig. Det är nog många som planerar för att semestra hemma i Sverige, och då är det viktigt att välja rätt bilmodell, oavsett om du ska åka till stugan, eller bara ha det skönt på stranden. Kamux tipsar om fem bilmodeller som passar bra under sommaren. 

– För att se till att man får den perfekta bilen gäller det att man är påläst och verkligen funderar på vilka behov man kommer att ha. Det kan även vara fördelaktigt att jämföra många olika modeller för att ta reda på vad just du prioriterar. Det bästa tipset är däremot att ta hjälp av en expert, det kommer spara köparen massvis med tid, säger Tommi Iiskonmäki, vd Kamux Sverige. 

För dig som vill känna vinden i håret när du är ute och kör, är det självklara valet en cabriolet. Med Mazda MX-5 kan man njuta till fullo, och när taket är nedfällt går det även att en omväg hem trots att det eventuellt är dåligt väder ute.

LÄS MER: Tesla planerar billigare modell – ska konkurrera med ID.3

Har du ett stor kompisgäng kan du skjutsa dem och inte lämna någon i sticket. Samla dina vänner, och husdjur och all packning för att köra till sommarstugan. I en Volkswagen Multivan finns det gott om plats. 

Om du behöver en lite mindre bil och ska exempelvis bara ner till stranden är Volkswagen Polo ett bra val. Med den får du plats nästan överallt, och den rymmer dessutom mer bagage än vad du tror. 

En Volvo V90 är en trofast kompanjon som du alltid kan lita på. Den klassiska familjebilen gör att alla medlemmar i familjen kan åka tryggt och bekvämt på vägarna i sommar. Packningen går lätt att ordna och barnen får ordentligt med plats i baksätet. 

Om du ska ut till naturen och exempelvis vandra eller jaga, så behövs en bil som klarar alla sorters underlag. Då kan du behöva en Jeep Compass som är fyrhjulsdriven. Ta med dig campingutrustningen och känn dig lugn med bilen inte fastnar ute på dina äventyr. 

LÄS ÄVEN: Då säger Volkswagen adjö till förbränningsmotorer

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com