Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

De ska leda svenska Top Gear

Markoolio: Livrädd köra världens snabbaste bilar

Tv-succén Top Gear kommer i en svensk upplaga.  Adam Alsing, Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Tony Rickardsson blir programledare. Top Gear Sverige har premiär under 2020.

Top Gear-formatet är ett av världens mest sedda motor-och underhållningsprogram som under tjugo års tid haft över 350 miljoner tittare världen över. I ett nytt avtal mellan BBC Studios och Discovery Networks är det nu klart Top Gear lanseras med lokala versioner i Sverige, Norge och Danmark. Den svenska versionen, Top Gear Sverige, har premiär på Kanal 5 och Dplay under 2020. Inspelningarna pågår för fullt runt om i Skandinavien.

Discovery Networks nya storsatsning leds av Kanal 5-profilen Adam Alsing. Han får sällskap av mångsysslaren, artisten och programledaren Marko ”Markoolio” Lehtosalo samt speedwaylegendaren och folkkära idrottsprofilen Tony Rickardsson som vunnit Bragdguldet, Jerringpriset och är flerfaldig världsmästare.

– Det här är ett drömprogram för mig, jag har sett alla avsnitt av Top Gear sen det startade och jag älskar verkligen allt. Att dessutom få göra det tillsammans med Marko och Tony är en ynnest och jag är övertygad om att tittarna kommer älska det, säger Adam Alsing, programledare för Top Gear Sverige.

– Jag blev otroligt glad när jag fick frågan om att medverka i Top Gear. Glad men samtidigt livrädd eftersom jag vet att vi stundtals skall köra världens snabbaste bilar. Jag har en otrolig vinnarskalle vilket ibland inte är till min fördel ur en säkerhetssynpunkt, speciellt inte om Adam och Tony mot all förmodan skulle ligga framför mig i ett race, säger Marko ”Markoolio” Lehtosalo, programledare för Top Gear Sverige.

– När den här chansen dök upp om att få leda Top Gear tillsammans med Adam och Marko så var det ingen tvekan på att tacka ja. Jag har haft några av de absolut roligaste dagarna någonsin. Det här är mer än bara ett motorprogram, det är massvis av skratt, tokerier och påhitt som tittarna kan förvänta sig under säsongen, säger Tony Rickardsson, programledare för Top Gear Sverige.

– Top Gear-varumärket är något alldeles unikt och har bländat tv-tittare världen över under så många år. Vi är otroligt stolta över att just den här trion leder programmet. De har en fantastisk energi tillsammans som är väldigt rolig och underhållande. Jag är övertygad om att tittarna kommer att känna den lekfullheten genom rutan, säger Aron Gabrielsson, exekutiv producent för Top Gear Sverige på Discovery Networks Sweden.

Programseriens populäritet gjorde att Top Gear tog sig in i Guiness rekordbok som världens mest sedda aktualitetsprogram 2013. Top Gear-programmen har sänts i över 200 länder och under åren har världsstjärnor som Will Smith, Cameron Diaz och Rowan Atkinson gästat programmen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com