Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Dags för Bug Run

Trettiotredje gången för Sveriges största märkesträff

I helgen är det dags för Bug Run, Volkswagenträffen som drar entusiaster från hela landet till östgötska Mantorp Park. Det lockas med bankörning, camping, musik och utställning, och i år firas dessutom Golf GTI:s fyrtioårsjubileum. Grattis!

De flesta har för länge sedan tappat räkningen över hur många gånger denna Sveriges största märkesträff har arrangerats. En som vet är grundaren, som varit med alla åren:
– Det är 33 år i år. Och det är helt fantastiskt hur evenemanget utvecklats över tid, säger Johan Grape från Linköping.

Det var han och ett litet kompisgäng som startade VW-träffen efter amerikansk förebild på 80-talet. I arrangörsledet ser det fortfarande ut på ungefär samma sätt. En liten fokuserad organisation där alla vet vad som behöver göras.

Bland besökarna har däremot mycket förändrats. Numera finns det både barn och barnbarn till de första besökarna som delar intresset och gillar stilen. I början var det nästan bara VW-bubblor i utställningen, i dag handlar det mycket om styling med Golf och Passat i fokus.

Dessutom firas Golf GTI, som fyller 40 år i år, med en stor parad som komplement till alla de vanliga aktiviteterna under lördagen: banracingkörning på STCC-banan, Formel Vee, dragracing – kort sagt all sorts körning som är möjlig på Mantorp Park. Campingen med DJ på scenen alldeles intill E4 drar också många. Men allra störst är söndagens utställning, Skandinaviens viktigaste för alla Volkswagen-intresserade. Precis som för 33 år sedan.

Foto: VW
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com