Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Metallica-stjärnans okända passion - se hans bilar här

James Hetfield visar upp sina unika drömåk

Metallicas frontman James Hetfield är tillbaka för första gången sedan han togs in på rehab.
I helgen invigde han utställningen med hans 10 unika bilar på Petersen automotive museum i Los Angelse.
– Det är den bästa platsen att ha dem på, bättre än i mitt garage, säger James Hetfield.

James Hetfield är en stor bilentusiast och har byggt 11 unika bilar under de senaste 14 åren. I helgen var Metallica-stjärnan själv på plats för att inviga utställningen med hans unika åk. Det var första gången han uppträdde offentligt sedan han togs in på behandlingshem i höstas.

– Petersen är en riktigt höjdare. Det är den bästa platsen att ha sina fordon på. De gjorde sig inte så bra i mitt garage. Jag älskade att titta på dem, det bästa är att de är alla tillsammans. Jag ville inte att auktionera ut dem och sprida dem över hela världen. Det är en samling. Det markerar mitt liv, berättade Hetfield under invigningen.

Utställningen kallas för Reclaimed Rust: The James Hetfield Collection. Bland de tio otroliga bilarna finns 1948 Jaguar “Black Pearl”, 1934 Packard “Aquarius,” Buick Skylark från 1953 “Skyscraper”-

Förutom bilarna visas Metallica-stjärnans gitarrer, foton och memorabilia upp. Varken bilar och instrument har tidigare visats upp för världen.

Petersen Automtive är ett av världens främsta fordonsmuséer och under 2019 visades 40 kända filmbilar upp. James Hetfields ombyggda bilar får anses vara en värdig efterträdare till Hollywoodbilarna. Hetfields sägs vara besatt av sina bilar och varje bil kommer visas ihop med bilder som visas hur den har byggts och på utställningen visas en längre film där James Hetfield berättar om samlingen.

Bilarna som visas upp är 1948 Jaguar “Black Pearl”, 1934 Packard “Aquarius,” Buick Skylark från 1953 “Skyscraper,” 1937 Lincoln Zephyr “VooDoo Priest”, 1936 Auburn “Slow Burn”, 1936 Ford “ Iron Fist, ”Ford Coupe” Crimson Ghost från 1937 ”och Ford Roadster” Black Jack ”från 1932. Varje bil har byggts upp från grunden och är specialbyggda och designade för James Hetfield.

– Bilar är som människor. De vill ha kärlek. De gillar att bli klappade, de gillar att bli omhändertagna, de gillar att bli körda och de gillar att bli beundrade, berättade Hetfield i videon på utställningen..

Fakta James Hetfield
Född 3 augusti 1963 i Downey, Kalifornien.
Yrke: Sångare, kompgitarrist och låtskrivare i Metallica.
Bakgrund: Hans föräldrar Virgil och Cynthia trodde på Christian Science och vägrade behandling när mamman insjuknade i cancer. Det blev inspiration till många av Hetfields texter, till exempel låten ”The God That Failed”.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com